Nu este de ajuns ca un medic stomatolog să îşi practice meseria ca la carte. Pentru a lucra cu copiii, acesta trebuie să dea dovadă de răbdare şi înţelegere atunci când micuţilor le este frică de medic sau au, pur şi simplu, alte obiective decât noi.

Specialiştii Hollywood Smile au o vastă experienţă în domeniul pedodonţiei, de multe ori aceasta imbinandu-se cu diverse alte ramuri din medicina dentară (ortodonţie). Astfel, părinţii sunt ajutaţi acolo unde, nu de puţine ori, nu ştiu exact ce să facă din cauza situaţiilor nemaiîntâlnite atât de ei, cât şi de micuţi (mulţi copii intră în clinică experimentând prima lor vizită la medicul dentist).

Cabinetele Hollywood Smile au fost concepute în ideea unui design modern, curat, însă şi în ideea de a nu face notă discordantă cu lumea celor mici. În fiecare cabinet veţi observa culori vii iar materialele şi accesoriile de ortodonţie vin sub diverse forme şi culori, tocmai pentru a “sparge gheaţa” în discuţiile cu cei mici şi a le da posibilitatea de a-şi alege şi schimba periodic culorile acestora.

Facem tot ce putem pentru a încuraja micuţii să viziteze medicul stomatolog fără emoţie, chiar şi neînsoţiţi dacă situaţia le permite. De cele mai multe ori ei vin pentru prima oară la dentist, trebuie să le înţelegem frica de necunoscut şi să fim, în primul rând, prieteni cu ei, să le câştigăm încrederea.

Venim în ajutorul părinţilor cu:

  • Profilaxia proceselor carioase
  • Profilaxia anomaliilor dento-maxilare
  • Profilaxia afecţiunilor gingivale
  • Educarea în vederea menţinerii igienei orale
  • Prevenirea acumulării de placă bacteriană;

După prima şedinţă facem tot ce putem pentru a încuraja copilul să viziteze medicul stomatolog fără emoţie, chiar şi neînsoţit dacă situaţia îi permite.

Oral Care pune accent pe profilaxie – li se va explica atât părintelui, cât si copilului ce anume generează problemele întâlnite de acesta şi cum le putem evita. Împreună putem motiva micuţii să îşi dorească ei înşişi să menţină o igienă dentară corectă.

La noi în clinică se pune un mare accent pe dentiţia temporară, deoarece ea precede şi influenţează dentiţia permanentă. Dinţii ”de lapte” prezintă adesea procese carioase şi mobilitate.

Radiografii digitale pentru copii

Medicii dentişti pediatri recomandă 1 radiografie/an la copii şi 1 radiografie la 6 luni la copiii cu risc mare de dezvoltare a cariilor.

Beneficiind de propriul centru de radiodiagnostic, Oral Care pune la dispoziţia copiilor cele mai moderne, deci şi cele mai puţin nocive aparate de radiologie. În medie, o expunere are o doză de radiaţii puţin mai crescută decât 0, sub 0,2 mSv/expunere.

Aparatele de radiologie de tip digital ne permit să prelucrăm imaginile, să le trimitem părinţilor prin e-mail chiar şi gata interpretate pentru o înţelegere mai uşoară a acestora, să amplificăm zonele de interes în vederea unui diagnostic rapid şi corect, dar şi să reducem doza de radiaţii emise pentru fiecare copil în parte.

O parte din serviciile noastre de profilaxie se pretează perfect pentru copiii care nu menţin o igienă corectă, care nu se spală pe dinţi deloc sau nu suficient de bine. Dintre acestea enumerăm:

  • Profilaxia prin sigilări ale şanţurilor şi fosetelor
  • Periajul profesional
  • Airflow