13.08.2022, 06:15

Este mai bine, mai sigur și mai simplu să prevenim afecțiunile dentare decât să le tratăm.

De aceea, Hollywood Smile vine în ajutorul pacienților săi cu diferite programe de profilaxie.

igienizare personală

Igienizarea personală presupune un periaj riguros de minim 2 ori pe zi, efectuat în sensul corect (dinspre gingia de colet înspre coroană). Metode auxiliare pot fi ața dentară, apa de gură, periuța interdentară și, mai ales, dușul bucal. Acesta imită Airflow-ul din cabinet, evident la scară mai mică și fără aportul aerului sub presiune. Jetul de apă, însă, poate fi reglat și pătrunde acolo unde restul mijloacelor de profilaxie amintite nu o fac.

igienizare profesională

Igienizarea profesională în cabinetul stomatologic este recomandată cel puțin o dată la 6 luni și cuprinde urmatoarele manevre profilactice (toate acestea reprezintă tehnici nedureroase):

 • Periaj profesional realizat în clinică cu periuțe de dinți circulare, la turații ce măresc forța contactului dintre periuță și dinte, cu paste de dinți profesionale de diverse arome plăcute. Acestea conțin (în cazul în care este necesar aportul de fluor) mai mult fluor decât cele din comerț. Particulele lor sunt mai abrazive și astfel curață mai bine dinții.
 • Aplicațiile topice cu geluri fluorurate locale sau în gutiere (pentru acasă)
  • cresc rezistența smalțului la atacul acid (sporește rezistența dintelui la carie)
  • ajută la tratamentul cariilor incipiente favorizând remineralizarea acestora
  • neutralizează ph-ul acid din placa bacteriană
  • inhibă demineralizarea

Concentrație de fluor din aceste substanțe este mai mare decât cea din pasta de dinți, deci protejează mai mult timp împotriva cariilor.

Indicatii:

 • La pacienții cu aparate ortodontice
 • Pacienți cu deficit de salivă sau cu salivă cu vascozitate crescută din cauza afecțiunilor glandelor salivare sau în urma unei radioterapii
 • Pacienți cu albire dentară (înainte și după).

Dupa fluorizare pacientul nu va mânca, nu va bea, nu va clăti și nu va fuma timp de 30 minute.

Tartrul este placa bacteriană mineralizată (supra- și subgingival). Acesta generează o mobilitate a dinșilor, distrugând ligamentele dento-alveolare. Adesea produce inflamarea gingiei (gingivita) și poate evolua spre diversele tipuri de boală parodontală.

AIRFLOW

Tratamentul cu Airflow  permite inlaturarea petelor superficiale (fumat, ceai, cafea, sucuri colorate, vin rosu) de pe suprafata dintilor. Se poate efectua in scop estetic sau in completarea periajului profesional sau a detartrajului prin ultrasunete. Presupune un jet de aer si apa cu bicarbonat de sodiu de diferite arome placute. In ambele cazuri, componenta medicamentoasa functioneaza asupra testurilor dentare (bicarbonatul).

Tratamentul cu Airflow  permite inlaturarea petelor superficiale (fumat, ceai, cafea, sucuri colorate, vin rosu) de pe suprafata dintilor. Se poate efectua in scop estetic sau in completarea periajului profesional sau a detartrajului prin ultrasunete. Presupune un jet de aer si apa cu bicarbonat de sodiu de diferite arome placute. In ambele cazuri, componenta medicamentoasa functioneaza asupra testurilor dentare (bicarbonatul).

Datorita presiunii asigura si un masaj al gingiei, stimuland microcirculatia de la acest nivel. Se foloseste inainte de sigilari sau inainte de inceperea tratamentului ortodontic, dar si in timpul acestuia, pentru a mentine igiena aparatului cu ajutorul jetului sub presiune. Acesta patrunde unde mijloacele mecanice nu o pot face.

detartraj prin ultrasunete

Acest tratament ajută la înlaturarea tartrului acumulat pe dinți și subgingival, punctul de plecare al celor mai multe infecții. Pacientul poate simți o ușoară vibrație sau presiune, rămâne însă un procedeu nedureros.

Este indicat și la pacienții cu implanturi dentare.

sigilări

Protejarea suprafețelor ocluzale împotriva apariției cariilor (sigilări).

Sigilările protejează dinții prin formarea unei bariere fizio-chimice la nivelul suprafețelor ocluzale ale dinților, ce protejează șanțurile și fosetele împotriva colonizării cu bacterii și a formării proceselor carioase. Materialele conțin și fluor, ce continuă să se elibereze mult timp după sigilarea dintelui respectiv. Sunt indicate mai ales la dinții permanenți tineri (Ex: molar 6 ani, etc) și pot fi din material transparent sau opac.

Dinții temporari prezintă și ei adesea o carioactivitate crescută. Reprezintă astfel încă o indicație pentru sigilări. Acestea pot fi facute cu materiale colorate, pentru a face mai interesantă experiența copiilor în clinică de stomatologie.

gutiere BRUXISM

Bruxismul sau frecarea dinților este de două tipuri: diurn și nocturn.

 • Bruxismul diurn poate fi pur și simplu un obicei vicios sau un act de compensare (la situații de stress, încărcătura emoțională, șocuri sau pur și simplu o ocluzie deficitară ce determină pacientul să tindă să-și găsească incontinuu poziția confortabilă de închidere a gurii – poziția de intercuspidare maximă sau PIM) făcut de pacient la anumiți stimuli.
 • Bruxismul nocturn poate avea atât cauze stomatologice cât și cauze de ordin psihologic. Pentru a evita abrazarea, fisurarea sau fracturarea dinților, cât și posibile migrene, pacientul poate apela la gutierele confecționate din material flexibil ce absorb forța mușcăturilor și frecăturilor dinților.

PREȚURI

PROCEDURA
PRET LEI
Detartraj, periaj si airflow 2 arcade
200
Sigilare dinte
100/dinte
Fluorizare 2 arcade
50
Call Now Button