13.08.2022, 05:24

Lipsa unui dinte sau grup de dinți de pe arcadă generează modificări ireversibile care intervin în biodinamica aparatului dento-maxilar. Astfel, este redusă eficiența masticatorie, apar blocaje în mișcările fiziologice ale maxilarelor și echilibrul neuro-muscular este perturbat, estetica și fonația fiind deasemenea afectate.

Edentația apare ca urmare a proceselor carioase avansate, a bolii parodontale netratate, a traumatismelor directe sau indirecte, a tratamentelor incorect planificate etc.

Toate aceste probleme se pot rezolva prin înlocuirea dinților absenți printr-o lucrare protetică. Aceasta se poate sprijini pe dinții vecini (bonturi dentare) sau pe implanturi (bonturi artificiale).

Structura unui dinte poate fi afectată de un proces carios extins ce subțiază pereții, sau chiar îi desființează. În aceasta situație, structura dentară restantă trebuie protejată printr-o coroană de înveliș, aleasă în funcție de poziția dintelui, de terenul pacientului, de dorințele si pretențiile acestuia.

Alternativ, se poate opta pentru RCR (reconstrucție corono-radiculară, angrenată nu numai la nivelul spațiului coronar restant, ci și în cel al rădăcinii dentare rămase pe arcadă).

Lucrările dentare FIXE (cimentate) se pot realiza clasic sau prin tehnici moderne, computerizate (ex: CAD-CAM), ceea ce le oferă o finisare exactă și o adaptare precisă, mai ales în cazul lucrărilor pe implanturi.

În clinica noastră se realizează:
Cororane/punți:

  • Lucrări de porțelan cu suport metalic
  • Lucrări de porțelan cu suport de zirconiu
  • Lucrări din ceramică presată
  • Lucrări rășinice pe suport metalic
  • Fațete din ceramică sau compozit
  • Incrustații ceramice sau din compozit (INLAY/ONLAY)
  • Reconstrucții corono-radiculare (RCR) metalic/zirconiu/fibră de sticlă
Sunt situații în care nu ne putem folosi de o lucrare protetică fixă pentru a reda funcționalitatea aparatului maxilar. Edentațiile sunt prea extinse iar dinții restanți nu ne oferă sprijin suficient. Atunci apelăm la o lucrare protetică MOBILĂ.
Parțială sau totală, așa numita “placă” este confecționată cu ajutorul celor mai moderne tehnologii, ce ne oferă metode avansate de turnare și prelucrare a acestora. Materialele sunt confortabile pentru pacient, de la acrilatul clasic la materiale flexibile, crosete fizionomice, etc.

redăm zâmbetul

Lucrarea protetică mobilă poate avea suport mixt, dentar și mucosal; sau pe implante (supraprotezare pe implante). În această ultimă situație, stabilitatea și functionalitatea lucrării sunt mult îmbunătățite, pacientul beneficiind de un confort funcțional și psihic sporit.

Prin realizarea unui plan de tratament documentat (radiografii, modele de studiu), adaptat nevoilor pacientului, îi redăm acestuia posibilitatea de a se alimenta corespunzător, de a comunica cu cei din jur, confortul psihic și emoțional, într-un cuvânt ZÂMBETUL.

PREȚURI

PROCEDURA
PRET LEI
Wax-up diagnostic/Mock-up
90
Coroana metalo-ceramica
900
Coroana metalo-ceramica pe implant
1200
Coroana ceramica pe zirconiu CAD-CAM
1500
Coroana ceramica pe zirconiu pe implant
1700
Coroana ceramica presata CAD-CAM
1700
Coroana provizorie estetica laborator
200
Ablatie lucrare/dinte
30
Proteza subtotala si totala acrilica
1400
Proteza scheletata cu sisteme speciale
4500
Supraprotezare pe implanturi
3500-6500
Gutiera bruxism/arcada
200
Inlay|(incrustatie) ceramic presata
1100
Onlay ceramic presata / Zirconiu
1000
FAST AND FIX Alphagate / Bredent
4000-5000
Call Now Button